sobota, 15 września 2012

Ragù alla bolognese- wersja szybka



To wersja okrojona:) prawdziwą włoską wersję podam Wam jak będę robić.

Produkty:

  • makaron nitki
  • 0,5kg mięsa mielonego
  • sos bolognese
  • ser włoski Formagio / albo polski lekko słony


Na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy. Dodajemy sos.


Gotujemy wodę na makaron, solimy. Dodajemy do gotującej się wody makaron i gotujemy wg opakowania.
Kolejny krok to przelanie makaronu zimną wodą. A następnie na makaron dajemy sos i ser.




A to wersja dziecięca:)

Dziecko 2 letnie spokojnie zje taki makaron z Ragù. Jeśli nie chcemy dawać słonego sera, dajmy zwykłego żółtego.
Smacznego:)

2 komentarze:

  1. Czy wspominałam już, że uwielbiam makaron w każdej postaci ? :) Pewnie tak. Więc nie kuś ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. oj skuś się- niezapomniany smak, ale dam przepis na to danie, w wersji nieco dłuższej- ale nie z słoiczka:) Przepis typowo z Włoch.

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...