To wersja okrojona:) prawdziwą włoską wersję podam Wam jak będę robić.
Produkty:
- makaron nitki
- 0,5kg mięsa mielonego
- sos bolognese
- ser włoski Formagio / albo polski lekko słony
Na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy. Dodajemy sos.
Gotujemy wodę na makaron, solimy. Dodajemy do gotującej się wody makaron i gotujemy wg opakowania.
Kolejny krok to przelanie makaronu zimną wodą. A następnie na makaron dajemy sos i ser.
A to wersja dziecięca:)
Dziecko 2 letnie spokojnie zje taki makaron z Ragù. Jeśli nie chcemy dawać słonego sera, dajmy zwykłego żółtego.
Smacznego:)
Czy wspominałam już, że uwielbiam makaron w każdej postaci ? :) Pewnie tak. Więc nie kuś ;D
OdpowiedzUsuńoj skuś się- niezapomniany smak, ale dam przepis na to danie, w wersji nieco dłuższej- ale nie z słoiczka:) Przepis typowo z Włoch.
OdpowiedzUsuń