Przepis na tą sałatkę dostałam od mojej
koleżanki i tyle mi po niej zostało hihi, bo ona wyjechała do Anglii, a mi
został tylko przepis. Sałatka jest szybka, prosta i często gości na
moim stole.
Składniki
- Mała kapusta pekińska
- Por
- Puszka kukurydzy
- Dwie zupki chińskie (łagodna i ostra – ja kupuję z Vifona)
- Majonez
Makaron z zupek chińskich
wraz z przyprawami zalewam szklanką wrzącej wody i odstawiam aż napęczniej i
się wystudzi.
Kroję drobno kapustę
pekińską, dodaję odsączoną kukurydzę z puszki, kroję białą część pora w
półtalarki, dodaję do tego wystudzony makaron z zupek i około 3 – 4 łyżki majonezu,
mieszam. Ja nie przyprawiam już niczym, ale jak ktoś chce to można dopieprzyć
czy dosolić. Najlepsza jest następnego dnia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz