Dziś przygotowałam dla rodziny łazanki.
Składniki dla 6-8 osób:
- ok. 500g - makaron łazankowy
- 1kg mięsa zmielonego (karkówka, szynka, łopatka)
- 1kg kiszonej kapusty
- sól
- pieprz
- 1 cebula
- olej
Danie proste i szybkie, przygotowanie to: 6-10 min. makaron, zagotowanie kapusty - 15 min., smażenie mięsa z cebulką ok 20 min.
Co najpierw, a więc ja proponuję na olej wrzucić cebulę pokrojoną w kosteczkę. A następnie dodaję mięso mielone.
Makaron gotuję 6 minut na osolonej wodzie.
Kapustę gotowaną, przelewam zimną wodą, wyciskam i kroję drobno.
Solę, dodaję pieprz.
Kocham łazanki w każdej formie!!! smakowite zdjęcia!!! Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń