Bardziej już jesień niż wiosna, ale aby
przypomnieć sobie wiosenne dni, dziś sałatka wiosenna. Ja podałam ją dziś do
obiadu, ale może spokojnie występować jako samodzielne danie.
Składniki
-
4- 5 ogórków
-
Pęczek rzodkiewek
-
20 dag szynki konserwowej w kawałku
-
2 – 3 jajka
-
Koperek
-
Jogurt naturalny
-
Majonez
-
Sól, pieprz
Wszystkie składniki sałatki
pokroić w duże kostki (kawałki), wymieszać dodać łyżkę jogurtu naturalnego
wymieszanego z łyżkę majonezu (oczywiście może być sam jogurt, sam majonez,
śmietana), solę i pieprzę do smaku i posypuję koperkiem.
Niestety sałatkę trzeba
szybko zjadać, bo potem podchodzi już sokami L
Zjadłabym taką bez zająknięcia ;)
OdpowiedzUsuń