czwartek, 6 września 2012

BURACZKI Z CEBULKĄ


Kupiłam na giełdzie 10 kg buraczków , na szczęście u mnie każdy lubi buraczki , więc mogę zrobić je w każdej postaci. Dziś to buraczki z cebulką.

SKŁADNIKI


  • 6 kg buraczków
  • 6 średnich cebul
  •  6 ząbków czosnku
  •  2 płaskie łyżeczki soli
Składniki na zalewę

  • 1 ½ szklanki octu
  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki cukru
  • 15 ziaren pieprzu
  • 15 ziaren ziela angielskiego
  • 6 liści laurowych
Ugotować buraczki w skórce, potem je obrać i zetrzeć na grubej tarce, pokroić drobno cebulę, i dodać do buraków, czosnek obrać i przepuścić przez praskę, dodać do buraczków, posolić i odstawić. W tym czasie ugotować zalewę z podanych wyżej składników, przestudzić i wlać do buraczków, zostawić na 12 godzin. Następnie wkładać do słoików i pasteryzować około 10 -15 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...