wtorek, 11 września 2012

Krokiety



Krokiety robię, ponieważ zostało mi trochę farszu z łazanek. Dlatego postanowiłam połączyć przepisy farszu  mięsno-kapustnego i zrobiłam naleśniki bez cukru.

Naleśniki:
  • 1/2 kg mąki pszennej - tortowej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody przegotowanej
  • 1 jajko całe
  • sól- szczypta
Smażę na smalcu lub oleju. 



 Zawijałam farsz w naleśnik w kopertę.

 Barszcz to podstawa do krokieta u mnie:)




3 komentarze:

  1. Och, wieki nie jadłam takich domowych krokietów... Nie będę czekać do świąt ;) Coś mi się widzi w takim razie barszczyk na dniach...

    OdpowiedzUsuń
  2. Tu smakowicie wyglądają. Jadłam jeden jedyny raz w Krakowie i się zraziłam ;/ Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kruszynka nie zrażaj się:) zrób sama, na prawdę to inny smak. Bez porównania:) ze sklepowymi,barowymi:)

      Usuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...