Dzisiejsza moja kolacja była jajeczna J
Zrobiłam fritattę – nazwą piękna, a tak naprawdę to taka inna jajecznica, albo
omlet.
Składniki
-
1 papryka
-
20 dag szynki
-
Pomidor
-
4 jajka
-
Świeża bazylia
-
Sól, pieprz
-
Łyżka masła
Na maśle delikatnie
podsmażam paprykę, szynkę i pomidora, do miski wbijam jajka solę je i pieprzę i
wlewam na patelnię, smażę jak omleta, pod koniec dodaję świeżą bazylię, Smażę
aż się dokładnie jajko zetnie, przekładam na talerz i kroję jak pizzę. J
Do takiej frittaty można dodać
wszystko, co lubicie: cebulkę, cukinię, ogórka, szczypiorek.
Można ją podać z majonezem,
keczupem….
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz