niedziela, 9 września 2012

KOTLET SCHABOWY


Schabowy to takie typowo polskie danie, chyba nie ma domu, w którym chociaż raz nie byłby zrobiony schabowy (oczywiście pomijając wegetrian).
Składniki

-        Schab (oczywiście kroimy tyle kotletów ile chcemy) w moim przypadku było ich 5
-        Mleko
-        Mąka
-        Jajko
-        Bułka tarta
-        Smalec
-        sól , pieprz
Moczę najpierw pokrojone kotlety schabowe w mleku około 1 godziny. Następnie schab rozbijamy tłuczkiem na dość cienie kotlety, delikatnie solimy i pieprzymy, następnie obtaczamy kolejno najpierw w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Schabowe smażę na roztopionym i rozgrzanym smalcu.








2 komentarze:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...