piątek, 13 września 2013

Królik w sosie własnym


Nie miałam kiedy wrzucić przepisu, więc robię to teraz. Przepis banalny, znacie go na pewno wszyscy, ale królik smakuje wybornie.

Składniki:

  • nóżki królika (lub inne części)
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona- przyprawa
  • oregano
  • majeranek
  • 3 listki szałwii
  • 1 długa gałązka rozmarynu


Wykonanie:
Na patelnię wylewamy trochę oleju, podsmażamy cebulkę pokrojoną w talarki. Wkładamy szałwię i rozmaryn i królika obtoczonego przyprawami. Smażymy z obu stron, aż lekko się przypiecze i będzie przyrumieniony. Następnie wszystko zlewamy do garnka, wyrzucając przy tym szałwię i rozmaryn. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Doprawiamy sos mąką rozrobioną z zimną wodą i zagęszczamy sos. Idealne do kaszy gryczanej, ziemniaków z ogórkiem kiszonym:)
Smacznego!


2 komentarze:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...