sobota, 31 sierpnia 2013

Sok z marchwi uspokaja i poprawia odporność

W ten ostatni dzień sierpnia zafunduj sobie sok ze świeżo wyciśniętej marchwi.



Właściwości soku marchwiowego:
  • wzmacnia układ nerwowy i zwiększa funkcje ochronne.
  • sposób wpływa na proces trawienia,
  • poprawia pracę wątroby, woreczka żółciowego, nerek,
  • dostarcza żelazo.
  • ma korzystny wpływ na witalność i odporność,
  • poprawia krew,
  • normalizuje poziom cholesterolu
  • oczyszcza organizm.
  • poprawia wzrok
  • wpływa na kolor skóry, strukturę zębów i włosów.
  • osłabia toksyczne działanie antybiotyków,
  • szczególnie cenny jest sok z marchwi dla matek w ciąży i kobiet karmiących
  • karoten ma wpływ na poprawę syntezy żeńskich hormonów płciowych,
  • ma właściwości antyoksydacyjne, sok z marchwi używany jest w onkologii. Daje doskonały efekt poprzez hamowanie komórek nowotworowych i wzmacnianie zdrowia, jednak ważne jest w leczeniu, aby wyłączyć wówczas „lekkie” węglowodany tj. cukier, skrobia, ziarna, mąka itp.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...