W ten ostatni dzień sierpnia zafunduj sobie sok ze świeżo wyciśniętej marchwi.
Właściwości soku marchwiowego:
Właściwości soku marchwiowego:
- wzmacnia układ nerwowy i zwiększa funkcje ochronne.
- sposób wpływa na proces trawienia,
- poprawia pracę wątroby, woreczka żółciowego, nerek,
- dostarcza żelazo.
- ma korzystny wpływ na witalność i odporność,
- poprawia krew,
- normalizuje poziom cholesterolu
- oczyszcza organizm.
- poprawia wzrok
- wpływa na kolor skóry, strukturę zębów i włosów.
- osłabia toksyczne działanie antybiotyków,
- szczególnie cenny jest sok z marchwi dla matek w ciąży i kobiet karmiących
- karoten ma wpływ na poprawę syntezy żeńskich hormonów płciowych,
- ma właściwości antyoksydacyjne, sok z marchwi używany jest w onkologii. Daje doskonały efekt poprzez hamowanie komórek nowotworowych i wzmacnianie zdrowia, jednak ważne jest w leczeniu, aby wyłączyć wówczas „lekkie” węglowodany tj. cukier, skrobia, ziarna, mąka itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz