Od razu odradzam przepis KASI...Bo jeśli chodzi o smak- SUPER, ale ciasto, konsystencję... to przykleiły się do papilotków wrr. Wczoraj robiłam jak pamiętacie muffinki z czekoladą- to naprawdę SUPER odeszły papilotki bez brzydkiej masy. TU obdarło się brzydko.
Ale zmodyfikować można ciasto:)
Przepis był taki:
Masa jest lejąca...więc dodałam mąki jeszcze ok. pół szklanki
Proponuję zmniejszyć ilość mleka, a margarynę dać nie roztapiając jej..
Ja dodałam do tego przepisu wiśnie i kiwi do babeczek. SMACZNE:)
Tu roztopiłam margarynę- ale lepiej tego nie robić.
Do suchej masy, dodałam mokre rzeczy: jajka, margarynę, mleko.
A tak wyszły:) Temp. 200stopni C- ok 20min. Bez termoobiegu
3 polałam czekoladą i bitą śmietaną:) ale lepsze są bez takich dodatków:)
Smacznego:)
Ale zmodyfikować można ciasto:)
Przepis był taki:
Składniki:
- 250 g mąki przesianej - proponuję tu 275 g mąki
- 125 g cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml mleka- ja proponuję 100ml ciepłego mleka
- 2 jajka
- szczypta soli
- pół kostki margaryny - roztopić - ja proponuję dodać bez roztapiania
Masa jest lejąca...więc dodałam mąki jeszcze ok. pół szklanki
Proponuję zmniejszyć ilość mleka, a margarynę dać nie roztapiając jej..
Ja dodałam do tego przepisu wiśnie i kiwi do babeczek. SMACZNE:)
Tu roztopiłam margarynę- ale lepiej tego nie robić.
Do suchej masy, dodałam mokre rzeczy: jajka, margarynę, mleko.
Papilotki napełniłam ciastem do połowy.
Dodałam owoców, nieco przykryłam je ciastem i na wierzch jeszcze dodałam troszkę owoców.A tak wyszły:) Temp. 200stopni C- ok 20min. Bez termoobiegu
3 polałam czekoladą i bitą śmietaną:) ale lepsze są bez takich dodatków:)
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz