Wczoraj na obiad musiałam coś szybkiego zrobić i padło na żurek, bo nie było barszczu białego:)
Składniki:
- 1/2 kg kiełbasy wiejskiej
- żurek z torebki (obojętnie jaka firma)
- majeranek
- sól
- 8 jaj (można po jednym na osobę:)
Wykonanie:
Żurek z torebki, bo nie lubię zbyt kwaśnego i tego naturalnego. Więc barszcz i żurek u mnie zawsze z torebki.
Na ponad 2 litry wody dałam pół kilo kiełbasy wiejskiej pociętej w kawałki. Jajka ugotowałam osobno. Do wywaru z kiełbasy dodałam żurek z torebki i zamieszałam. Dodałam trochę soli i majeranku. Chleb do zupki pełnoziarnisty:) i smacznego:)
A Ty wiesz, że ja nigdy żurku nie jadłam ? Szok ;)
OdpowiedzUsuńMoje chłopaki jak są sami w domu i chcą zrobić mi niespodziankę, to tez szykują mi taką pychotę
OdpowiedzUsuń