Hmm długo zastanawiałam się czy Wam pokazać go:) Moi znajomi już znają, ale nie wyobrażają sobie jak można takie "świństwo" przełknąć:) Tata nazwał go "Srakadzior". Wolę nie myśleć dlaczego:) Ale mi i mojej rodzinie smakuje:)
Składniki:
- mleko
- cebula
- sól
Kroimy cebulkę w kostkę, nieco miażdżymy w szklance z dodatkiem pół łyżeczki soli. Po 10-15 minutach jak cebula puści sok dolewamy mleko świeże do pełna. Jeśli za bardzo słone, można upić/odlać i dodać mleka.
Fakt śmierdzi się cebulą:) No ale.. smak jedyny i niepowtarzalny.. Ciekawe czy skusicie się hehe:)
Nigdy nie jadłam, muszę przyznać, a szkoda ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam chłodniki ! każdy jeden, obojętnie z jakich składnikow :) mniam
OdpowiedzUsuńHmm... no jak Wam smakuje, to ok :))) W koncu cebula jest zdrowa, prawda? ;)
OdpowiedzUsuńhiih, pewnie że tak:) nie nalegam:) by próbować, bo różnie ludzie reagują.. ale może warto zaryzykować:)
OdpowiedzUsuńCiekawy, ciekawy, nie powiem:)
OdpowiedzUsuń:) smaczny i specyficzny:)
OdpowiedzUsuń