Można go zjeść zamiast schabowego albo mielonego.
Składniki:
Filety kroimy na porcje i rozbijamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Na środek każdego fileta nakładamy kostkę masła i zwijamy.
Otaczamy mąką, potem maczamy w jajku i na koniec panierujemy w bułce tartej. Smażymy w głębokim olej z każdej strony na złoty kolor.
Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- masło
- pieprz
- sól
- papryka ostra
- mąka
- jajka
- bułka tarta
Filety kroimy na porcje i rozbijamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy papryką.
Na środek każdego fileta nakładamy kostkę masła i zwijamy.
Otaczamy mąką, potem maczamy w jajku i na koniec panierujemy w bułce tartej. Smażymy w głębokim olej z każdej strony na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz