Jeszcze mam w ogrodzie cukinię, więc postanowiłam zrobić faszerowaną ale inną - prostą. Dałam więc tylko pomidorki koktajlowe czarne na spód, mięso mielone z cebulką czerwoną, przyprawami na wierzch i kawałkami cukinii podsmażonej krótko na patelni ze środka cukinii.
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 20 dag mięsa mielonego
- 1 cebula czerwona
- sól, pieprz
- 5 pomidorków koktajlowych
Nie dawałam nic innego, bo miała być to wersja light.
Surową cukinię wydrążyłam ze środka, który pokroiłam i dałam na patelnię do podsmażenia przez ok. 5 min.
Cukinię napełniłam farszem i dałam do piekarnika na 20-30 min. w temp 200 st. C.
Pyszności tu serwujesz ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam faszerowaną cukinię! Wygląda przepysznie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń