EduPełzaki - serwis edukacyjno-informacyjny dla Dzieci i Rodziców

czwartek, 20 września 2012

Faszerowana cukinia


Jeszcze mam w ogrodzie cukinię, więc postanowiłam zrobić faszerowaną ale inną - prostą. Dałam więc tylko pomidorki koktajlowe czarne na spód, mięso mielone z cebulką czerwoną, przyprawami na wierzch i kawałkami cukinii podsmażonej krótko na patelni ze środka cukinii.

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula czerwona
  • sól, pieprz
  • 5 pomidorków koktajlowych


Nie dawałam nic innego, bo miała być to wersja light.
Surową cukinię wydrążyłam ze środka, który pokroiłam i dałam na patelnię do podsmażenia przez ok. 5 min.
Cukinię napełniłam farszem i dałam do piekarnika na 20-30 min. w temp 200 st. C.



2 komentarze:

  1. Uwielbiam faszerowaną cukinię! Wygląda przepysznie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...