Będąc we Włoszech posmakowałam tamtejszych potraw. Chciałam podzielić się z Wami szybkim przepisem na makaron z tuńczykiem.
Oto przepis:
Składniki:
- makaron włoski- rurki/muszelki - do kupienia w Kauflandzie, Biedronce itp.
- 1-2 puszki tuńczyka w oleju
- czosnek- 1-2 ząbki
- sól - szczypta
- papryczka ostra- "peproncina" - suszone są w sporych pojemniczkach w Biedronce.
- oliwa z oliwek- 1/4szklanki
- przecier pomidorowy
- natka pietruszki
- ser parmezan
Zagotować makaron w osolonej wodzie. Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. dodać sos i wymieszać. Na talerzu posypać parmezanem.
Całe danie zrobisz w 10-12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz