środa, 15 sierpnia 2012

Makaron z tuńczykiem



Będąc we Włoszech posmakowałam tamtejszych potraw. Chciałam podzielić się z Wami szybkim przepisem na makaron z tuńczykiem.
Oto przepis:

Składniki:
  • makaron włoski- rurki/muszelki - do kupienia w Kauflandzie, Biedronce itp.
  • 1-2 puszki tuńczyka w oleju
  • czosnek- 1-2 ząbki
  • sól - szczypta
  • papryczka ostra- "peproncina" - suszone są w sporych pojemniczkach w Biedronce.
  • oliwa z oliwek- 1/4szklanki
  • przecier pomidorowy
  • natka pietruszki
  • ser parmezan
Na patelnię wlać oliwę, rozgnieść czosnek w prasce, dać pepperoni i smażyć przez chwilkę. Dodać tuńczyka z olejem. Następnie dodać natkę pietruszki i sól. Następnie przecier pomidorowy. Smażenie sosu zajmie Ci około 5 minut.
Zagotować makaron w osolonej wodzie. Makaron odcedzić i wrzucić z powrotem do garnka. dodać sos i wymieszać. Na talerzu posypać parmezanem.















Całe danie zrobisz w 10-12 minut.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...