Marchewkowe wariacje
Składniki:
4 marchewki, duże jabłko, łyżka oleju lub oliwy, cukier, sól i sok z cytryny do smaku
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na jarzynowej, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny, na koniec dodać olej lub oliwę, wymieszać.
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na jarzynowej, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny, na koniec dodać olej lub oliwę, wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki:
kapusta pekińska, pomidor, ogórek kiszony lub korniszon, mały por, puszka kukurydzy słodkiej, czerwona papryka, marchewka, sól i pieprz, odrobina majonezu
Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ogórka, pomidora i paprykę pokroić w kosteczkę, pora w półkrążki, kukurydzę odsączyć, wszystko wymieszać z odrobiną majonezu, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, ogórka, pomidora i paprykę pokroić w kosteczkę, pora w półkrążki, kukurydzę odsączyć, wszystko wymieszać z odrobiną majonezu, na koniec doprawić solą i pieprzem.
Mizeria z ogórków
Składniki:
kilogram ogórków, śmietana, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny
Przygotowanie:
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki, śmietanę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, połączyć składniki i wierzch ozdobić koperkiem.
Ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki, śmietanę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, połączyć składniki i wierzch ozdobić koperkiem.
Marchewka z jabłuszkiem
Składniki:
3 duże marchewki, 3 jabłka, 2 łyżki siekanych orzechów włoskich, 20 dkg twarożku z chrzanem, sól i pieprz
Przygotowanie:
Marchew i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z twarożkiem i chrzanem, dodać orzechy, doprawić solą i pieprzem.
Marchew i jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z twarożkiem i chrzanem, dodać orzechy, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz