Kruche ciasteczka z dżemem
- 1 margaryna
- 4 żółtka
- 3/4 szklanki
- 4 szklanki mąki
- 1 łyżka śmietany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Ulubiony dżem
"My najbardziej lubimy z powidłami ze śliwek. Wszystkie składniki zagnieść razem, rozwałkować i wycinać kółeczka. W połowie ciastek wycinamy mniejsze kółeczka. Piec w temp. 180 st C do zarumienienia. Po ostygnięciu smarujemy ciasteczko dżemem i nakładamy na nie drugie- z dziurką. Gotowe ciastka posypujemy cukrem pudrem. Ciasteczka przykryte zachowują długo świeżość. Jest to bardzo prosty przepis. Moja córeczka mimo wieku- 1,5 roku chętnie pomagała w mieszaniu składników, wałkowaniu i wycinaniu ciastek. Ciasteczka może nie wyglądają zachwycająco ale zapewniam, że są wyśmienite".
Autor: ariadnaa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz