Nie wiedziałam, że ptasie mleczko to taka prosta sprawa. Dla wszystkich którzy uwielbiają ten przysmak, oto prosty przepis i wykonanie.
Potrzebne produkty
Ptasie mleczko:
- 2 galaretki,
- mleczko skondensowane.
Do ozdabiania: polewa czekoladowa.
Zagotować dwie szklanki wody, rozpuścić galaretkę. Pozostawić do wystygnięcia. Mleczko skondensowane w puszcze otwieramy przelewamy do naczynia i miksujemy, gdy mleko będzie już puszyste dodajemy już lekko stężniałą galaretkę. Miksujemy chwilkę aby całość się połączyła. Po chwili przelewamy do naczyń, salaterek, czy do blaszki do wypieków. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężnienia. Po pewnym czasie zaglądamy czy już jest konsystencja odpowiednia, używając foremek do wypieków nadajemy kształtów naszym smakołykom.
Możemy zacząć dekorować, polewą czekoladową, czy wiórkami kokosowymi, czy też rodzynkami.
Możemy zacząć dekorować, polewą czekoladową, czy wiórkami kokosowymi, czy też rodzynkami.
Smacznego!
Autor: aga4152
wow apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń