Bardzo lubię ryby w każdej postaci,
natomiast moje dzieci jakoś szczególnie za nią nie przepadają, jedyna w
zasadzie formą, w jakiej jedzą ryby jest filet panierowany. Dziś był to mintaj,
moim zdaniem niedroga a całkiem smaczna rybka.
W pobliskim markecie znalazłam nową
przyprawę z firmy Prymat (naprawdę korzystam z ich przypraw bardzo często i
jestem zadowolona). – Pieprz cytrynowy.
Pieprz cytrynowy to mieszanka pieprzu i
cytryny. Wykorzystałam go dziś jako przyprawę do mojego fileta i muszę przyznać,
że byłam bardzo mile zaskoczona, nadał on mojej rybce ciekawy ostro - kwaskowy
aromat, moim zdaniem nawet, jeśli jesteście przekonani tylko do cytryny, to
warto wypróbować tą przyprawę. Po dokładnym natarciu ryby przyprawą i posoleniu
jej, opanierowałam fileta w rozmąconym jajku i bułce tartej. Ja osobiście smażę
takie filety na maśle, zdecydowanie bardziej odpowiada mi ten smak, niż smażone
na oleju. A do tego surówka z kiszonej
kapusty.
A oto jak filety wyglądały
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz