Tutaj znajdziecie przepis na moje pulpety z marchewką.
Składniki
-
0, 5
kg mięsa mielonego
-
1 większa marchewka
-
1 jajko
-
Natka pietruszki
-
Sól, pieprz, czosnek mielony
Do mielonego mięsa dodaję surowe jajko, startą
marchewkę i poszatkowaną natkę pietruszki, doprawiam do smaku, formuję pulpety.
Ja gotuję je na wywarze drobiowym, wykorzystałam do tego wczorajszy rosół,
dodałam ziele angielskie i liść laurowy, pod koniec gotowania dodaję małą
puszkę przecieru pomidorowego, łyżkę słodkiej papryki, pól łyżeczki vegety i odrobinę
chili. Gotuję ok. 30 minut, pod koniec gotowania, jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczam
mąką. Mąkę rozrabiam z niewielką ilością wody i gorącym sosem, gotuję jeszcze
około 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz