wtorek, 28 sierpnia 2012

PULPETY Z MARCHEWKĄ


Tutaj znajdziecie przepis na moje pulpety z marchewką.

Składniki
-        0, 5 kg mięsa mielonego
-        1 większa marchewka
-        1 jajko
-        Natka pietruszki
-        Sól, pieprz, czosnek mielony

Do mielonego mięsa dodaję surowe jajko, startą marchewkę i poszatkowaną natkę pietruszki, doprawiam do smaku, formuję pulpety. Ja gotuję je na wywarze drobiowym, wykorzystałam do tego wczorajszy rosół, dodałam ziele angielskie i liść laurowy, pod koniec gotowania dodaję małą puszkę przecieru pomidorowego, łyżkę słodkiej papryki, pól łyżeczki vegety i odrobinę chili. Gotuję ok. 30 minut, pod koniec gotowania, jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczam mąką. Mąkę rozrabiam z niewielką ilością wody i gorącym sosem, gotuję jeszcze około 5 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...