niedziela, 5 sierpnia 2012

Ogórki w curry


Sezon ogórkowy w pełni. Jeśli waszą spiżarnię zapełniają tradycyjne ogórki konserwowe, kiszone lub mizeria a wy myślicie o wprowadzeniu zmian to spróbujcie ogórków w curry.

Składniki na zalewę:                                                                  

  • 1 szklanka octu                                                                         
  • 1,5 litra wody                                                                              
  • 2 szklanki cukru                                                                          
  • 2 łyżki soli
  • 3 łyżeczki przyprawy curry

Dodatki:

  • cebula
  • koper
  • gorczyca
  • liście selera
  • i oczywiście podstawowy składnik, czyli ogórki

Wykonanie:
Ogórki obieramy i kroimy w słupki. Na dno słoików układamy plasterek cebuli, koper, gorczycę potem ogórki a na wierzch liście selera. Zalewę gotujemy w garnku. Nalewamy do słoików. Pasteryzujemy około 5 minut.


Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...