piątek, 28 września 2012

Puszyste racuszki


Kolejne fajne racuszki dla dzieciaków.

Składniki:
ciasto
  • 2,5 szklanki mąki     = 1 szklanka=250ml
  • 1/2 l  mleka
  • 2 duże jajka
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1 cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • 1-2 łyżki cukru
nadzienie
  • 2-3 jabłka starte na grubej tarce
  • 1 cukier waniliowy


Wykonanie:

1. Białka oddziel od żółtek i ubij ze szczyptą soli


2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę. Dodać jabłko pokrojone na drobne kawałki (ilość według indywidualnych upodobań smakowych).


 3. Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami. Smażyć na oleju, posypać cukrem pudrem.


1 komentarz:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...