W ten ostatni dzień sierpnia zafunduj sobie sok ze świeżo wyciśniętej marchwi.
Właściwości soku marchwiowego:
Właściwości soku marchwiowego:
- wzmacnia układ nerwowy i zwiększa funkcje ochronne.
 - sposób wpływa na proces trawienia,
 - poprawia pracę wątroby, woreczka żółciowego, nerek,
 - dostarcza żelazo.
 - ma korzystny wpływ na witalność i odporność,
 - poprawia krew,
 - normalizuje poziom cholesterolu
 - oczyszcza organizm.
 - poprawia wzrok
 - wpływa na kolor skóry, strukturę zębów i włosów.
 - osłabia toksyczne działanie antybiotyków,
 - szczególnie cenny jest sok z marchwi dla matek w ciąży i kobiet karmiących
 - karoten ma wpływ na poprawę syntezy żeńskich hormonów płciowych,
 - ma właściwości antyoksydacyjne, sok z marchwi używany jest w onkologii. Daje doskonały efekt poprzez hamowanie komórek nowotworowych i wzmacnianie zdrowia, jednak ważne jest w leczeniu, aby wyłączyć wówczas „lekkie” węglowodany tj. cukier, skrobia, ziarna, mąka itp.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz