czwartek, 8 sierpnia 2013

Tilapia z ryżem



Składniki:

  • Ryż (dowolna ilość na obiad dla rodziny)
  • płaty tilapii
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Wykonanie:
Rybę rozmrażam w worku foliowym w ciepłej wodzie, albo pozostawiam na noc. odsączam papierowym ręcznikiem nadmiar wody, dopiero solę, pieprzę, doprawiam co smaku (cytryna, przyprawa do ryb itp.). Do głębokiego talerza wbijam 2 jajka i mieszam, obtaczam w jajku rybę a następnie w bułce tartej. Wkładam na rozgrzany olej i czekam aż zrobi się skorupka odwracam widelcem. Smażę około 5 min. płat ryby.

Ryż gotuję w osolonej wodzie do miękkości.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...