Rzadko kiedy z torebki robię zupę, ale chciałam przekonać się o jej smaku. Przyznam że mile mnie zaskoczyła i po wprowadzeniu pewnych korekt nawet mogę przyznać, że jest pyszna...:)
Składniki:
- 1 papryka czerwona
- 1 średnia marchew
- 1 mała cukinia żółta lub zielona
- pęczek szczypiorku
- natka pietruszki
- 1 cebula
- 1 filet z kurczaka (150 g)
- 2 kostki rosołowe
- sól
- pieprz
- zupka z Winiar Pomysł na... Tajską zupę z kurczakiem
Wykonanie:
Mięso pokrój w kostkę. Warzywa umyj, oczyść i pokrój w słupki. Wlać litr wody i gotuje przez 10 min na małym ogniu mięso. Dodaj warzywa i gotuj kolejne 10 minut. Resztę przygotuj jak na opakowaniu zupki.
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: w 1 porcji ok. 116 kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz