Mam mnóstwo cukinii i nie wiem już co z niej robić. Wczoraj na kolację postanowiłam więc połączyć cukinię ze świeżym pomidorem i fetą, którą miałam w lodówce... I bardzo smaczna kombinacja.
Składniki na porcję:
- cukinia żółta
- szczypta soli
- gruby plaster pomidora
- łyżka fety
- 3 łyżki oleju/ albo patelnia grillowa
Wykonanie:
Cukinię umyć i pokroić w plastry. Usmażyć na grillowej patelni bez tłuszczu, lub niewielkiej ilości tłuszczu na zwykłej patelni. można lekko posolić, ale feta sama w sobie jest słona, więc nie ma potrzeby. Pomidora pokroić w kostkę. Ułożyć na wierzchu, a następnie posypać fetą.
Smaczne, mało kaloryczne...i można na prawdę się najeść.. bez chleba, cukru, węglowodanów;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz