sobota, 10 sierpnia 2013

Schab z grilla w warzywach



Składniki dla 4 osób:

  • marchewka
  • pół cebuli
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz czarny
  • 4 porcje schabu


Wykonanie:
Na patelnię grillową wrzucam warzywa i umyte kawałki schabu. Grilluję aż będą miękkie. Lekko podlewam wodą, ale czekam aż odparuje.




Ile ma kalorii? Nie wiem, ale na pewno mniej niż zwykły schabowy w panierce i smażony na tłuszczu.

Pogrzebałam w Google i znalazłam takie informacje:

  • Kotlet schabowy surowy (100g) ok. 175 kcal
  • Schab pieczony (100g) ok. 212 kalorii i 14.1 g tłuszczu
Grillując zmniejsza się tłuszcz podobno trzykrotnie...


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...