środa, 21 sierpnia 2013

Prawie leczo- wersja minimalistyczna


Zazwyczaj do lecza dodaję pieczarki, kiełbaskę, pomidorki nieraz fasolkę szparagową, ale tym razem bardziej uboga wersja, ale przyznać muszę, że wyszła całkiem smaczna.

Składniki:

  • 1 żółta cukinia
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • kostka rosołowa 
  • przecier pomidorowy


Wykonanie
Cebulę obrać. Warzywa umyć. Nie obierać cukinii ze skórki, chyba że jest już twarda. Pokroić w kostkę. Do garnka wrzucić pokrojoną w kostkę cebulkę. Podsmażyć, a następnie dodać paprykę podsmażyć i dodać cukinię. Przyprawić do smaku. Cukinia puści soki, więc nie trzeba dodawać wody. Na koniec dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...