Nie wiecie co zrobić z cukinią? Ja miałam ten problem do niedawna... Zawsze robiłam leczo.. i na tym koniec:) W końcu jednak zaczęłam eksperymentować i dziś zrobiłam cukinię z fasolką w pomidorach... Niebo w gębie.
Składniki:
- 1 duża (2 małe) cukinia żółta lub zielona
- fasolka szparagowa - 20 dag
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- papryka słodka - przyprawa
- przecier pomidorowy - 2 łyżki
- 3 łyżki oleju
Wykonanie:
Do garnka na 3 łyżki oleju wrzucić pokrojoną cebulę w talarki i lekko przysmażyć. Dodać cukinię pokrojoną w kostkę i fasolkę. Dusić pod przykryciem aż puszczą sok i zmiękną. Przyprawić. Podawać albo z chlebem, albo jako przystawka do obiadu jak dziś u mnie z ryżem....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz