Nie wiecie co zrobić z cukinią? Ja miałam ten problem do niedawna... Zawsze robiłam leczo.. i na tym koniec:) W końcu jednak zaczęłam eksperymentować i dziś zrobiłam cukinię z fasolką w pomidorach... Niebo w gębie.
Składniki:
- 1 duża (2 małe) cukinia żółta lub zielona
 - fasolka szparagowa - 20 dag
 - 1 cebula
 - sól
 - pieprz
 - papryka słodka - przyprawa
 - przecier pomidorowy - 2 łyżki
 - 3 łyżki oleju
 
Wykonanie:
Do garnka na 3 łyżki oleju  wrzucić pokrojoną cebulę w talarki i lekko przysmażyć. Dodać cukinię pokrojoną w kostkę i fasolkę. Dusić pod przykryciem aż puszczą sok i zmiękną. Przyprawić. Podawać albo z chlebem, albo jako przystawka do obiadu jak dziś u mnie z ryżem....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz