Składniki:
- 1 szklanka posiekanej cebuli
 - 1 szklanka posiekanej czerwonej lub zielonej papryki
 - 3 ząbki utartego czosnku
 - 2 łyżki oleju
 - 4 szklanki wody
 - 2 szklanki posiekanych ziemniaków
 - 1 szklanka posiekanych pomidorów
 - 1/4 łyżeczki startych skórek z cytryny
 - 1 łyżka soku cytrynowego
 - papryka w proszku - 1 łyżeczka
 - pieprz - pół łyżeczki
 - sól - 1 łyżeczka
 - posiekana zielona pietruszka do posypania
 
Wykonanie:
PRZYGOTOWANIE: 30-60
MIN.
Udusić pierwsze 3 składniki na oleju z małą
ilością wody, dodać pozostałą ilość wody i resztę składników (oprócz
pietruszki), a następnie gotować całość przez 30-40 minut. Zmiksować na zupę krem.  Podawać posypane
pietruszką. 
Jak kusisz;)
OdpowiedzUsuńafrykańska, a w jakże polskim wydaniu. Cieszę się, że skład to nasze warzywa i chętnie spróbuję. Pychotka. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń