wtorek, 23 października 2012

Sałatka ryżowa na ostro



Składniki
  • 2 torebki ryżu
  • 1 puszka groszku
  • 2 papryki
  • 5-7 ogórków w occie lub kiszonych
  • pół słoika pieczarek w occie
  • 10 dag sera
  • 10 dag szynki 
  • 1 świeży ogórek 
  • papryka chili
  • pieprz, sól
  • majonez
  • sos chrzanowy (przepis niedługo)
  • 1 łyżka musztardy- ewentualnie

Wykonanie

Ugotować ryż według informacji na opakowaniu. Do ostudzonego ryżu dodajemy groszek, starty ser i szybkę, kroimy warzywa w kostkę, dodajemy przyprawy i majonez. Na koniec dodajemy kilka łyżek sosu chrzanowego do smaku. Doprawiamy do smaku. Można dodać łyżkę musztardy.









1 komentarz:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...