poniedziałek, 15 października 2012

Poncz Halloweenowy


Składniki
  •  butelka (albo dwie, zależy od wielkości misy) wybranego soku koloru czerwonego, czarnego, zielonego
  • gumowa rękawiczka,
  • zamrażarka,
  • duża misa,
  • jabłko, cytryna, grejpfrut lub jakiś inny owoc (jeden),
  • chochelka i małe szklanki.

Wykonanie: 
1. Do gumowej rękawiczki nalej wody i zawiąż ją, aby woda nie wypłynęła a następnie włóż do zamrażalki.
2. Do misy nalej soku.
3. Pokrój na łódeczki owoc który wybrałeś/aś i na brzegi misy nabij kilka kawałków owoców. Można zrobić kulki z jabłka małą łyżką do lodów, a następnie zrobić im oczy wkładając np. goździki.
4. Tuż przed podaniem ponczu wyciągnij "łapę". Ostrożnie zdejmij rękawiczkę (trzeba pociąć nożyczkami, nożykiem aby nie uszkodzić lodu).




5 komentarzy:

  1. w sam raz na halloween :)
    pozdrawiam ciepło!,
    Szana :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ekstra wygląda z tą łapką :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Można do gotowego ponczu tak jak ten dodać jakiś alkohol czy raczej z tymi sokami z kartoników to nie za dobra mieszanka>?

    OdpowiedzUsuń
  4. jeśli ktoś pije drinki z sokami to na pewno chwali sobie takie połączenie. Nie widzę problemu. Natomiast ja sama nie piję, więc nie wiem jak smakuje:) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...