piątek, 19 października 2012

Faszerowane grule


Składniki

  • 12-15 ziemniaków
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 3 parówki jubilatki lub 10 dag dowolnej kiełbasy
  • 4 jajka
  • 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • posiekany szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

1. Ziemniaki obierz, umyj i zawiń w aluminiową folię. Włóż do piekarnika na 1 h (180 st. C)
2. Farsz: kiełbaskę kroimy, dodajemy szczypiorek, 2 jajka ugotowane poszatkowane. Cebulę siekamy, szklimy na oleju i dodajemy posiekaną kapustę, podlewamy wodą, dodajemy sól, pieprz, vegetę itp. Dusimy 35 min. , Studzimy dodajemy do kiełbaski. Dodajemy 2 jajka.
3. Wierzchy ziemniaków ścinamy i wydrążamy dziury w ziemniakach. Dodajemy do farszu posiekane. Napełniamy ziemniaki i polewamy zarumienioną na maśle/margarynie bułką tartą. Zapiekamy 10 minut w temp 200 st. C. posypujemy dodatkowo szczypiorkiem.







I na stół:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...