Składniki:
- 1 szklanka posiekanej cebuli
- 1 szklanka posiekanej czerwonej lub zielonej papryki
- 3 ząbki utartego czosnku
- 2 łyżki oleju
- 4 szklanki wody
- 2 szklanki posiekanych ziemniaków
- 1 szklanka posiekanych pomidorów
- 1/4 łyżeczki startych skórek z cytryny
- 1 łyżka soku cytrynowego
- papryka w proszku - 1 łyżeczka
- pieprz - pół łyżeczki
- sól - 1 łyżeczka
- posiekana zielona pietruszka do posypania
Wykonanie:
PRZYGOTOWANIE: 30-60
MIN.
Udusić pierwsze 3 składniki na oleju z małą
ilością wody, dodać pozostałą ilość wody i resztę składników (oprócz
pietruszki), a następnie gotować całość przez 30-40 minut. Zmiksować na zupę krem. Podawać posypane
pietruszką.
Jak kusisz;)
OdpowiedzUsuńafrykańska, a w jakże polskim wydaniu. Cieszę się, że skład to nasze warzywa i chętnie spróbuję. Pychotka. Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuń