piątek, 5 października 2012

Afrykańska zupa ziemniaczana



Składniki:
  • 1 szklanka posiekanej cebuli 
  • 1 szklanka posiekanej czerwonej lub zielonej papryki 
  • 3 ząbki utartego czosnku 
  • 2 łyżki oleju 
  • 4 szklanki wody 
  • 2 szklanki posiekanych ziemniaków 
  • 1 szklanka posiekanych pomidorów 
  • 1/4 łyżeczki startych skórek z cytryny 
  • 1 łyżka soku cytrynowego 
  • papryka w proszku - 1 łyżeczka
  • pieprz - pół łyżeczki
  • sól - 1 łyżeczka
  • posiekana zielona pietruszka do posypania

Wykonanie:

PRZYGOTOWANIE: 30-60 MIN.

Udusić pierwsze 3 składniki na oleju z małą ilością wody, dodać pozostałą ilość wody i resztę składników (oprócz pietruszki), a następnie gotować całość przez 30-40 minut. Zmiksować na zupę krem.  Podawać posypane pietruszką. 








2 komentarze:

  1. afrykańska, a w jakże polskim wydaniu. Cieszę się, że skład to nasze warzywa i chętnie spróbuję. Pychotka. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...