Niedawno pojawił się fajny przepis na to danie. A to nieco inna wersja mojego M.
Składniki:
Fasolę moczymy przez godzinę w wodzie. Potem w tej samej wodzie, z dodatkiem soli, ją gotujemy.
Z boczku wędzonego odcinamy warstwę ze skórką. Potem wytapiamy z niej tłuszcz.
Na tym tłuszczyku smażymy pokrojony boczek i kiełbaskę. Pod koniec smażenia dodajemy pół cebulki pokrojonej w talarki.
Resztę cebulki ścieramy na tarce i dodajemy jako następny składnik na patelnię. Całość wlewamy do garnka z gotująca się fasolą. Doprawiamy pieprzem, papryką, majerankiem i curry. Gotować przez godzinę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować jeszcze przez około 2 godziny do momentu aż sos zgęstnieje a fasola będzie miękka
A tak się prezentuje na talerzu:
Składniki:
- opakowanie fasoli "Jaś"
- boczek wędzony
- laska kiełbasy
- cebula
- majeranek
- pieprz i sól
- papryka ostra
- koncentrat pomidorowy
- curry
Fasolę moczymy przez godzinę w wodzie. Potem w tej samej wodzie, z dodatkiem soli, ją gotujemy.
Na tym tłuszczyku smażymy pokrojony boczek i kiełbaskę. Pod koniec smażenia dodajemy pół cebulki pokrojonej w talarki.
Resztę cebulki ścieramy na tarce i dodajemy jako następny składnik na patelnię. Całość wlewamy do garnka z gotująca się fasolą. Doprawiamy pieprzem, papryką, majerankiem i curry. Gotować przez godzinę. Po tym czasie dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować jeszcze przez około 2 godziny do momentu aż sos zgęstnieje a fasola będzie miękka
A tak się prezentuje na talerzu:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz