Składniki:
2 opakowania śnieżki - bitej śmietany
galaretka agrestowa ( lub inna wg upodobań smakowych )
mleko do śnieżki
drażetki kolorowe i białe
kolorowa polewa
Na początku przygotowujemy galaretkę. Używamy tylko szklanki wody. Pozostawiamy do wystygnięcia i delikatnego stężenia.
Po tym czasie przygotowujemy śnieżkę tak jak napisali na opakowaniu.
Mieszamy delikatnie śnieżkę z galaretką. Salaterkę wykładamy folią spożywczą. Wlewamy deser tak by sięgał aż po same brzegi. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Gdy wszystko stężeje wyjmujemy z lodówki. Odwracamy do góry dnem i dostawiamy talerzyk by deser nie spadł na podłogę/szafkę. Zdejmujemy folię.
Dekorujemy zgodnie z naszą fantazją. My użyliśmy różowej polewy i kolorowych drażetek.
A tak wygląda gotowe dzieło:
swietny sposob by zachecic dzieci do gotowania;) moja corka tez uwielbia :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam