piątek, 19 października 2012

Pająki atakują- potrawa halloweenowa


Składniki
  • jajka 4 szt
  • ketchup 1 łyżka 
  • serek śniadaniowy  2 łyżki
  • pieprz 
  • oliwki czarne 

Wykonanie
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu obieramy i przecinamy na pół. Studzimy. Delikatnie wyciągamy żółtka. Żółtka ucieramy z serkiem i ketchupem, doprawiamy pieprzem. Farsz nakładamy w miejsce po żółtku. Rozsmarowujemy po jajku. Z oliwek czarnych robimy pajączki. 
Podajemy.

Przepis przesłała pani Ewa Sidor z bloga Moja Kuchnia Malutka i.. na konkurs Halloweenowo u EduPełzaków.

3 komentarze:

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...