piątek, 19 lipca 2013

Pasta con asparagi e zucchine



Składniki:
  • makaron 
  • oliwa z oliwek
  • zielone szparagi
  • 4 kwiaty cukinii
  • 4 małe cukinie
  • ząbek czosnku
  • 1 peperoni
  • sól
Wykonanie:
Na rozgrzaną oliwę wkładamy pokrojony drobno ząbek czosnku i malutką papryczkę chili. Podsmażamy i dodajemy pokrojone bardzo drobno szparagi i cukinię oraz kwiaty cukinii. Smażymy do miękkości. Dodajemy sól do smaku. Łączymy z makaronem.





Pyszne, prosto z Toskanii:)






3 komentarze:

  1. ten makaron musi być pyszny ;-)

    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. a ja te szparagi przyżądzić?

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest bardzo pyszny. Szparagi drobno siekamy i dodajemy do cukinii razem podsmażamy.

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...