wtorek, 23 lipca 2013

Dżem brzoskwiniowy



Dziś przerabiam brzoskwinie. Na pierwszy rzut idą dżemy brzoskwiniowe które uwielbiam, zaraz po morelowych:) Teraz jednak jak robię mieszankę owoców tak na prawdę będę mieć dylemat, co jest lepsze... i który dżem wyszedł najpyszniejszy...


Składniki:

  • 2 kg brzoskwiń
  • szklanka cukru (ilość cukru uzależniona od własego gustu)
  • żelfix


Wykonanie
Brzoskwinie dojrzałe przelać wrzątkiem i zostawić na 2 minuty. Następnie przelać zimną wodą i zdjąć skórkę. Potem wyjąć pestki i wrzucić do garnka. Dodać cukier i żelfix i smażyć tyle, by owoce sie rozgotowały. Można im pomóc, poprzez rozdrobnienie blenderem.




1 komentarz:

  1. ale pyszny!!! idealny do naleśników

    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...