wtorek, 16 lipca 2013

Frittata con zucchine


Na kilka dni przed odjazdem ze słonecznej, pięknej i górzystej Toskanii jedliśmy omlet jajeczny z cukinią. Jeśli ktoś lubi oba składniki, to to połączenie na pewno mu zasmakuje.

Składniki:

  • 6 jaj
  • 5 małych cukinii
  • sól
  • pieprz
  • peperoncina (1 mała suszona dla smaku- można pominąć)
  • oliwa

Wykonanie:

Podsmażyć umyte, pokrojone na talarki cukinie aż będą miękkie, dodać jajka roztrzepane w misce i przemieszać. Robić na małej patelni, by wyszedł wysoki omlet o grubości ok. 2-3 cm. Przełożyć na drugą stronę i po chwili wyłączyć gaz. Pokroić na części.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...