Naleśniki chodziły za mną od kilku dni... Więc dziś na kolację ze świeżym twarogiem prosto od "baby" i dżemem morelowym.
Składniki:
- 1/2 kg mąki
 - mleko
 - woda gazowana
 - jajko
 - sól
 - cukier waniliowy
 - dżem morelowy
 - 1 kostkoa twarogu
 - pół śmietany
 - 1 łyżka cukru
 
Wykonanie:
Twaróg połączyć ze śmietaną i dwiema łyżkami dżemu morelowego. Dodać łyżkę cukru. Pozostałe składniki połączyć i zrobić ciasto naleśnikowe. Ja wody i mleka daję na oko. Konsystencja ciasta powinna być gęsta, ale dość lejąca. Jak nabierzesz ciasto na chochlę to nie powinno się czuć oporu.
pysznie wyglądają:) bardzo lubię naleśniki:)
OdpowiedzUsuń