Jaki deser rozweseli nas w pochmurny, jesienny dzień? Może ulubiona galaretka w rozszerzonej wersji.
Składniki:
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie kroimy ją na kawałki i część wkładamy do pucharków lub miseczek.
Potem czas na śnieżkę. Ubijamy ją z mlekiem i dzielimy na pół. Polewamy galaretkę.
Kolejna warstwa to pozostała galaretka i reszta śnieżki. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy posypką.
- ulubiona galaretka
- 2 śnieżki ew. bita śmietana
- mleko
- sos czekoladowy
- posypka kolorowa
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Następnie kroimy ją na kawałki i część wkładamy do pucharków lub miseczek.
Kolejna warstwa to pozostała galaretka i reszta śnieżki. Całość polewamy sosem czekoladowym i dekorujemy posypką.
oj ja też:) robię nieco inaczej, może zrobię jutro i pokażę:)
OdpowiedzUsuń