Dla Rodziców
Wiesz co jesz - zdrowie na talerzu
Owoce w diecie niemowlaka
Dynia zwiększa odporność
Borówki zapobiegają nadciśnieniu i nowotworom
Makarony - smaki, kolory, kształty i kalorie
Olej rzepakowy, słonecznikowy czy oliwa?
Sok z buraków leczy nowotwory złośliwe
Sok z marchwi uspokaja i poprawia odporność
Słonecznik obniża LDL
Odżywianie a choroby
Żywienie a nowotwory
Lek na raka jest już od 85 lat
Szczepionka na czerniaka
Syrop z cebuli - tradycyjny
Czy mleko szkodzi?
Trujący fluor w naszym życiu
Czyszczenie zębów- naturalnie
Syrop glukozowo-fruktozowy a otyłość, brak sytości i wymieranie pszczół
Smaki PRL-u
Kuchnie Świata
Kuchnia włoska
Smaki Indii
Gorąca Afryka
Kuchnia rosyjska
Amerykańskie przysmaki
Dieta
Dieta stosować czy nie?
Dieta dla grupy 0
Dieta zasadowa- tabele produktów
Indeks glikemiczny
Miary kulinarne
Przelicznik miar
Sztuczki i porady
Jak gotować ryż?
Jak zrobić mleko sojowe?
Jak zrobić TOFU?
Jak prawidłowo rozbijać mięso?
Szpinak - aby zachował kolor
Mrozimy owoce?
Terminologia
Konkurs
Przepisy
Zupy i chłodniki
Ciasta i desery
Dania mięsne
Dania mączne
Dania jajeczne
Pieczywo
Ryby i owoce morza
Warzywa, surówki, sałatki
Dania wegetariańskie
Przystawki
Owoce i kwiaty
Napoje i przetwory
Grzyby
Na różne okazje
Boże Narodzenie
Urodziny/Przyjęcia dla dzieci
Halloween
Wielkanoc
Chrzest/Komunia
Dzieci
Kuchnia maluszka
6 miesiąc
7 miesiąc
8 miesiąc
9 miesiąc
10 miesiąc
11 miesiąc
12 miesiąc
Rozszrzanie diety
Pierwsza zupka niemowlaczka
Żywienie dziecka 1-3 letniego
Piramida żywienia
Zasady żywienia dzieci
Ruch i zabawa
Gdzie znajdziemy żelazo?
Gdzie szukać białka?
Prebiotyki i błonnik
Wapń, żelazo i jod
Witaminy w diecie dziecka
Przepisy dla dzieci
Śniadania/Kolacje dla dzieci
Obiady dla dzieci
Desery i przekąski
Leczenie naturalne
Oczyszczanie ciała
Oczyszczamy wątrobę
Oczyszczanie z toksyn
Oczyszczanie wg Gersona
Odtruwanie przy nowotworach
Oczyszczanie nerek
Oczyszczamy drogi moczowe
Lewatywa - czy, kiedy i dlaczego warto ją stosować?
Zioła a zdrowie i uroda
Dlaczego zioła są tak ważne?
Pokrzywa dla zdrowia i urody - Przepisy
Pokrzywowa kuracja wzmacniająca dla dzieci
Zupa pokrzywowa na anemię
Domowe sposoby- przeziębienie i grypa
Przyprawy
Imbir w kuchni
Czosnek na grzybicę i afty
Wegetarianizm
Witarianizm
Witarianizm w pigułce
Czy wegetarianizm jest zdrowy?
Czy człowiek jest mięsożercą
Surowe przepisy-Paul Nison w kuchni
Nasi czytelnicy gotują
Przepisy czytelników
Dzieciaczki gotują
Reklama
Cennik
Partnerzy
Patronaty
Testujemy
wtorek, 24 września 2013
Kogel - mogel
Prosta i smaczna przekąska z czasów PRL-u, gdy słodycze były trudno dostępne.
Składniki:
2 żółtka
4 łyżeczki cukru
kakao
Żółtka oddzielany od białek i ubijamy z cukrem.
W wersji wzbogaconej dodajemy odrobinę kakao.
1 komentarz:
Paulina K.
25 września 2013 09:57
Mmm smak dzieciństwa ;)
Odpowiedz
Usuń
Odpowiedzi
Odpowiedz
Dodaj komentarz
Wczytaj więcej...
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Przyciski Listonic
Social Networks
Mmm smak dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuń