czwartek, 28 sierpnia 2014

Surówka - "Późne lato"


Nie wiedziałam jak ją nazwać, więc nazwałam "Późne lato". Zrobiłam ją spontanicznie na śniadanie. Bardzo smaczna i zdrowa.

Składniki

  • 1 pomidor
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1 ugotowany burak
  • kiełki rzodkiewki -garść
  • kiełki rzeżuchy
  • pół awokado
  • sól himalajska


Przygotowanie:
Pomidora i buraka pokroić w kostkę, lub paski. Dodać pozostałe składniki, posolić. Można dodać nieco oliwy, ale awokado wystarczająco jest jak dla mnie tłuste, idealne do surówki.

2 komentarze:

  1. A moje dziewczynki zajadają się ostatnio taką nową w mojej kuchni sałatką. To sałatka z kukurydzą, kurczakiem i takimi chrupiącymi grzankami. Przepis wzięłam ze strony: http://kalkulatorkalorii.net/przepis/1127 Zuzia mimo, że na co dzień jest raczej niejadkiem, uwielbia tą sałatkę i w sumie to sama nie wiem jaki jest jej sekret. Może chodzi o te grzanki. Tak czy siak sałatka jest pyszna. Polecam

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...