Nie wiedziałam jak ją nazwać, więc nazwałam "Późne lato". Zrobiłam ją spontanicznie na śniadanie. Bardzo smaczna i zdrowa.
Składniki
- 1 pomidor
- 1/4 papryki żółtej
- 1 ugotowany burak
- kiełki rzodkiewki -garść
- kiełki rzeżuchy
- pół awokado
- sól himalajska
Przygotowanie:
Pomidora i buraka pokroić w kostkę, lub paski. Dodać pozostałe składniki, posolić. Można dodać nieco oliwy, ale awokado wystarczająco jest jak dla mnie tłuste, idealne do surówki.
mniami!
OdpowiedzUsuńA moje dziewczynki zajadają się ostatnio taką nową w mojej kuchni sałatką. To sałatka z kukurydzą, kurczakiem i takimi chrupiącymi grzankami. Przepis wzięłam ze strony: http://kalkulatorkalorii.net/przepis/1127 Zuzia mimo, że na co dzień jest raczej niejadkiem, uwielbia tą sałatkę i w sumie to sama nie wiem jaki jest jej sekret. Może chodzi o te grzanki. Tak czy siak sałatka jest pyszna. Polecam
OdpowiedzUsuń