Na obiad postanowiłam zrobić surówkę z warzyw, oraz kanapkę raw z pastą awokado. A że dopiero uczę się i poznaję smaki toteż zrobiłam pastę bardzo prosto:
Składniki:
- 1/4 awokado
- kilka kropli soku z cytryny
- kilka ziaren soli himalajskiej (2-3 szt.)
Przyznam, że awokado wydawało mi się kiedyś bardzo tłuste. Obecnie jednak poza olejem z winogron i czasem oliwę nie spożywam tłuszczów i zauważyłam, że smak nieco zmienił mi się... Według mnie awokado jest całkiem ciekawym owocem i świetnie nadaje się na pasty do chlebka RAW.
No i nie napisałam jak zrobić. Ja zgniotłam miękkie awokado bez skórki widelcem pokropiłam cytryną i posypałam solą- ze 2-3 ziarenka. Potem położyłam pomidorka i posypałam kiełkami rzodkiewki. Wszystko na chlebku Raw z pomidorów i bazylii.
Zauważyliście, że dania wege są bardziej kolorowe?
Kanapeczka wyglada smakowicie :-D Awokado na chlebku jeszcze nie jadlam.. Zawsze zjadam samo, ewntualnie w salatce..Ale teraz sprobuje z pomidorkiem :-D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplo
dla mnie awokado jakoś za tłuste wydawało się by samo jeść:) więc póki się nie przyzwyczaję- to będą pasty. Swoją drogą jakoś mi nie smakuje mleko roślinne- nie wiem czemu:(
OdpowiedzUsuńale po krowim- mam od razu takie nie miłe uczucie w ustach i odbija się a potem taka lekka zgaga... Więc chyba też nie służy...