Jutro zrobię sobie na obiad taką rybkę. Przepis zapożyczony z onetu na jędrny biust w czasie odchudzania. Tylko miałam konsekwentnie przejść na wegetarianizm... Chyba najpierw zrezygnuję wyłącznie z mięsa i wędlin. I za tydzień- dwa z ryb, których jadam i tak nie wiele... A potem zostają produkty odzwierzęce... Zobaczy się :) A można któraś z Was ma doświadczenia z przechodzeniem na wege?
Składniki:
- 150 g fileta z dorsza (masa surowej ryby),
- średni pomidor,
- średnia zielona papryka,
- średnia cebula,
- 5 łyżek mleczka kokosowego light,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- kilka ziarenek kardamonu, lub szczypta proszku
- szczypta kurkumy,
- 33 g brązowego ryżu
Wykonanie
Zamrożoną rybę wrzuć na rozgrzaną patelnię do smażenia
bez tłuszczu. Obsmaż z obu stron, a następnie dodaj pokrojonego w plasterki
pomidora, paprykę oraz cebulę, duś 10 minut. Dodaj mleczko kokosowe,
oliwę z oliwek, przypraw kardamonem i kurkumą. Podawaj z ukotowanym brązowym ryżem.
Obiad ok. 400 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz