poniedziałek, 28 października 2013

Dip pomidorowy


Dip to gęsty sos na bazie śmietany, jogurtu, twarogu lub majonezu. Może być również połączeniem tych składników z dodatkiem ziół, marynat, owoców i przypraw.

Składniki:

  • 150 gram majonezu
  • 25 gram śmietany
  • 30 gram przecieru pomidorowego
  • słodka papryka mielona
  • sól 
  • cukier
  • sos tabasco - jeśli chcemy


Majonez mieszamy ze śmietaną.


Następnie dodajemy przecier pomidorowy.


Na sam koniec całość doprawiamy papryką, solą i cukrem. Ewentualnie dodajemy tabasco.

Dip możemy podawać z surowymi warzywami: marchewką, pomidorem, rzodkiewką, selerem, papryką, cukinią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...