Składniki:
- podwójny filet z kurczaka
- mix sałat
- czerwona fasola konserwowa
- kukurydza konserwowa
- czerwona cebula
- kilka ciemnych winogron
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- puszka ananasów
- przyprawa "Złocisty kurczak"
- 2 kromki chleba na grzanki
- 10 orzechów włoskich
Sos:
- 80 gram musztardy francuskiej
- 300 gram majonezu
- sok z puszki ananasów - do smaku
Filet kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą i obsmażamy na patelni na oleju.
Sałatę wkładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, fasolę, cebulę pokrojoną w talarki, ananasy pokrojone w kostkę, pomidorki i winogrona przekrojone na pół. Kilka pomidorków możemy zostawić do dekoracji.
Z 2 kromek chleba robimy grzanki. Chleb kroimy w kostkę i wysuszamy w piekarniku. Zajmuje to około 5 minut. W tym czasie możemy przygotować sos. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotowe.
Na talerzu układamy sałatę z wszystkimi dodatkami. Na to wykładamy kurczaka. Posypujemy grzankami i posiekanymi orzechami. Na końcu polewamy sosem i dekorujemy pomidorkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz