Składniki:
- podwójny filet z kurczaka
 - mix sałat
 - czerwona fasola konserwowa
 - kukurydza konserwowa
 - czerwona cebula
 - kilka ciemnych winogron
 - opakowanie pomidorków koktajlowych
 - puszka ananasów
 - przyprawa "Złocisty kurczak"
 - 2 kromki chleba na grzanki
 - 10 orzechów włoskich
 
Sos:
- 80 gram musztardy francuskiej
 - 300 gram majonezu
 - sok z puszki ananasów - do smaku
 
Filet kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą i obsmażamy na patelni na oleju.
Sałatę wkładamy do miski. Dodajemy kukurydzę, fasolę, cebulę pokrojoną w talarki, ananasy pokrojone w kostkę, pomidorki i winogrona przekrojone na pół. Kilka pomidorków możemy zostawić do dekoracji.
Z 2 kromek chleba robimy grzanki. Chleb kroimy w kostkę i wysuszamy w piekarniku. Zajmuje to około    5 minut. W tym czasie możemy przygotować sos. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i gotowe.
Na talerzu układamy sałatę z wszystkimi dodatkami. Na to wykładamy kurczaka. Posypujemy grzankami i posiekanymi orzechami. Na końcu polewamy sosem i dekorujemy pomidorkami.





Brak komentarzy:
Prześlij komentarz