środa, 20 listopada 2013

Krokiety grzybowo-mięsne - SUPER


Jak zwykle coś w krokietach zmieniam, tym razem zamiast kapusty postanowiłam dodać grzyby. Wzięłam ususzone grzybki (różne) nazbierane w lesie (prawdziwki, podgrzybki, kozaczki, rydze i in.). Ugotowałam grzyby w wodzie z przyprawami (sól, pieprz). Wyjęłam, ostudziłam a następnie zmieliłam w maszynce. Połączyłam z mielonym usmażonym na cebulce - mięsem.

Naleśniki smażymy na oleju, składniki na oko, ja daję ok.

  • pół kg mąki tortowej
  • 3/4 mleka
  • 1,5 szkl wody
  • szczypta soli
  • 1 jajko- całe
  • trochę oleju do ciasta

Jak za gęste, dodaję wody, albo mleka.

Do farszu dodaję przyprawy do smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic

Social Networks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...